Narancsbor, 2018

„Vörösboros jelleg, hársmézre emlékeztető illat”

bornév
Online ár: 2.499Ft
Betétdíj: nincs
Ár/liter: 3.332Ft
Kiszerelés: 0,75L
Alkoholtartalom: 12%
kosárba

A narancsbor a színre utaló, nemzetközileg használatos megnevezése azoknak a fehér szőlőből készült boroknak, amelyek vörösboros eljárással jönnek létre. A bogyózás után, de préselés nélkül héjon erjesztjük a fehér szőlőt, így a szőlő héjából is kinyerjük a szín- és ízanyagokat. Az eredmény egy, a színében leginkább a narancsléhez, ízében inkább a vörösborhoz, mint fehérborhoz hasonlító nemes, érdekes, a Hárslevelű fajtajegyeit, illatát, aromáit kiemelkedően bemutató ital. Elsősorban vörösborivóknak ajánlom és olyan borfogyasztóknak, akik szeretnek új, szokatlan dolgokat kipróbálni, nem zavarja őket, ha valami ellentétes korunk divatjával. Ezzel a borral ugyanis időutazásra indulunk. Több száz éve, a préselés feltalálása előtt készítettek eleink hasonló fehérborokat. A bor hársméz illata jól harmonizál a magas maradékcukorral és a kissé karcos polifenol-tartalommal. Fogyasztását 16 °C-on vörös húsokhoz, fűszeres ételekhez ajánlom. sign

A narancsbor a színre utaló, nemzetközileg használatos megnevezése azoknak a fehér szőlőből készült boroknak, amelyek vörösboros eljárással jönnek létre. A bogyózás után, de préselés nélkül héjon erjesztjük a fehér szőlőt, így a szőlő...  Olvass tovább

Biztosan megtalálod: Metro Nézd meg az íztérképen!

Ünnepi borválogatás

9.193Ft helyett 6.998Ft

A minőségi, együtt töltött időre ajánljuk ÜNNEPI HANGULATBAN prémium borválogatásunkat. Legsikeresebb, aranyérmes boraink kerültek be a csomagba; a töppedt szőlőből készült Aranymetszés Szürkebarát, amely csodálatosan harmonizál a libamájból készülő fogásokkal… a halászléhez, fűszeresebb levesekhez ajánlott illatos Aranymetszés Irsai Olivér, és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling, a húsos fogások, így a töltött káposzta remek kísérője. De a forralt bort is érdemes kiváló minőségű alapanyagból készíteni, mondjuk a Töpszliből, hiszen az ízhatást a bor fogja meghatározni, a fűszerezés csak árnyalja.