Varga Pincészet - Boraink - Prémium borok - Aranymetszés Debrői Hárslevelű

Aranymetszés Debrői Hárslevelű, 2019

„Hársméz”

bornév
Online ár: 1.399Ft
Betétdíj: nincs
Ár/liter: 1.865Ft
Kiszerelés: 0,75L
Alkoholtartalom: 12%%
kosárba

A pszichológusok szerint minden fontos döntést érzelmi alapon hozunk. Bortermelő család vagyunk, de mint közgazdászok büszkék vagyunk logikus gondolkodásunkra. Mai szemmel mégis el nem tudom képzelni, hogy tudtam észszerű okokkal alátámasztani 2004-ben, hogy 32 hektár Debrői Hárslevelűt telepítsünk Feldebrőn. Ezt az egykor olyan nagy hírű fajtát, ami abban az időben teljesen le volt járatva, egy olyan borvidéken, ahol nem volt pincészetünk. Több mint 10 éven keresztül aztán szinte semmi hasznát nem vettük az ültetvénynek. 2014. évben azonban elkezdtük építeni feldebrői pincészetünket és átállítani az ültetvényt késői szüretelésű prémiumbor készítésére. Ez a példa azt igazolja, hogy talán nem is olyan nagy butaság, hogy időnként figyelmen kívül hagyjuk az észszerűségi szempontokat, hiszen ha veszteségek árán is, de így jött létre pincészetünk egyik büszkesége. A bor színe, íze, illata, minden összetevője a hársmézre emlékeztet. Intenzív jelenléte alkalmassá teszi, hogy fogyasztását a hagyományos desszertkörön kívül zsíros húsokhoz, libamájhoz vagy fűszeres, csípős levesekhez is 16 oC-ra hűtve ajánljuk. sign

A pszichológusok szerint minden fontos döntést érzelmi alapon hozunk. Bortermelő család vagyunk, de mint közgazdászok büszkék vagyunk logikus gondolkodásunkra. Mai szemmel mégis el nem tudom képzelni, hogy tudtam észszerű okokkal alátámasztani...  Olvass tovább

Biztosan megtalálod: Metro Nézd meg az íztérképen!

Ünnepi borválogatás

9.193Ft helyett 6.998Ft

A minőségi, együtt töltött időre ajánljuk ÜNNEPI HANGULATBAN prémium borválogatásunkat. Legsikeresebb, aranyérmes boraink kerültek be a csomagba; a töppedt szőlőből készült Aranymetszés Szürkebarát, amely csodálatosan harmonizál a libamájból készülő fogásokkal… a halászléhez, fűszeresebb levesekhez ajánlott illatos Aranymetszés Irsai Olivér, és az Aranymetszés Badacsonyi Olaszrizling, a húsos fogások, így a töltött káposzta remek kísérője. De a forralt bort is érdemes kiváló minőségű alapanyagból készíteni, mondjuk a Töpszliből, hiszen az ízhatást a bor fogja meghatározni, a fűszerezés csak árnyalja.