Mindent a Varga palackokról

2013 elején új, egyedi betétdíjas palackokkal jelentünk meg a boltok polcain. Összefoglalónkban a döntés hátteréről mesélünk és válaszolunk a palackokkal kapcsolatos kérdésekre. Üvegcsörömpölés indul.


Varga_palackMiért cseréltük le a régi betétdíjas palackokat?
A korábban használt palackok eleganciája, szépsége megkopott és emiatt úgy éreztük, hogy már nem biztosítanak megfelelő csomagolást a vargaborok kedvelői számára. Természetesen számunkra is boraink minősége a legfontosabb, de fontos az is, hogy a bor és csomagolása összhangban legyen egymással. Több borunk nemzetközi borversenyeken rangos díjakat nyert, viszont a palack, amelyből kitöltötték messze nem tükrözte ezt a minőséget. Ezen változtatni kellett. Az egyedi formatervezésű, dombornyomott Varga logóval ellátott új palackokkal a csomagolás felzárkózott a borok minőségéhez.


Miért maradt visszaváltható?
A betétdíjas borforgalmazás környezetbarát és gazdaságos megoldás.
Az üres palackokat visszavásároljuk, kimossuk és újratöltjük. Évente 4-4,5 millió palack (ez körülbelül 80 kamionnyi üveghulladékot jelent) és 700 ezer boros karton végezné a szemétben, ha borainkat eldobó palackba töltenénk.
Vásárlóink számára talán még fontosabb, hogy az üvegek újrafelhasználásával palackonként kb. 70 forintnyi költséget takarítunk meg. Ez áfával és kiskereskedelmi árréssel terhelve 140-160 forinttal magasabb árat jelentene az üzletek polcain eldobó palack esetén.
Pincészetünk egyik legfőbb törekvése a jó ár/érték arány biztosítása. A prémium visszaváltható palackokkal pedig vásárlóinknak esztétikus és egyedi megjelenésű borokat tudunk kínálni, gazdaságos áron.


Varga_palack_töltveA többi borospalack betétdíja 10-40 forint, miért lett a Varga palack 99 forint?
A Varga palack egy visszaváltható, ugyanakkor prémium minőségű (nehezebb, vastagabb falú, egyedi, esztétikus megjelenésű, dombornyomott logóval ellátott) borospalack, mely emiatt drágább, mint a versenytárs betétdíjas palackok. Beszerzési költsége körülbelül 99 forint, ezért is ennyi a betétdíja. Azért sem kínáljuk alacsonyabb áron, mert célunk, hogy minél több palack visszatérjen hozzánk, hisz a korábban leírt előnyök (kisebb környezeti terhelés, alacsonyabb ár) csak ekkor valósulnak meg.


Hol veszik vissza a Varga palackot?
Alapesetben, ha egy üzlet értékesítéskor betétdíjat számít fel egy üvegre, akkor azt vissza is kell váltania. Minden olyan üzletben vissza lehet tehát váltani a betétdíjas palackot, ahol az adott terméket meg lehet vásárolni. Fontos, hogy egyes üzletek csak a forgalmazott termékek üvegét váltják vissza, míg mások csak a palack típusát veszik figyelembe a visszaváltásnál. (Sokféle bort palackozunk ugyanolyan üvegbe, ilyenkor a termék különböző, de a palack típusa azonos.)
Legegyszerűbben az országos áruházláncokban lehet visszaváltani a Varga palackot: a Tescoban, a Sparban, a Penny Marketben az Auchanban és Metroban (ez több mint 800 áruházat jelent). Emellett még számos CBA, Reál, Coop és független boltban is visszaveszik azokat. Üvegvisszaváltó automatáknál előfordulhat, hogy műszaki hiba miatt nem működik a visszaváltás, ilyenkor érdemes az áruház ügyfélszolgálatához fordulni.
Badacsonyörsi és budapesti borboltunkban természetesen mi is örömmel visszavesszük az üres palackokat!


Probléma esetén kihez fordulhatok?

Mivel a Varga palackok még viszonylag újak, előfordulhat, hogy a visszaváltás nem mindenhol zökkenőmentes. Folyamatosan dolgozunk azon, hogy az esetlegesen felmerülő problémákat megoldjuk. Amennyiben egy konkrét üzletben probléma adódna egy betétdíjas palackunk visszaváltásával, kérjük, kattintson ide, jelezze nekünk és megpróbálunk segíteni.

Varga_palack_fekvő

 

Hozzászólás